2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Varškės ir braškių tortas





Kadangi atėjo braškių sezonas, reikia jį ir išnaudoti :) O dar proga gera - Joninės :) Ir kaip tyčia FB Mama.lt įmetė receptuką... :) Tortas be galo paprastas ir be galo skanus :) Siūlau visiems išmėginti :)


Reikės:

200 g šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
75 g sviesto
50 g juodojo šokolado
400 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
500 g pertrintos varškės (naudojau kažkokia lenkišką, pertepimams, 0,3 proc riebumo. bet galima ir paprastą)
150 g cukraus
1 citrina (arba apelsinas)
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. želatinos
1 pakelis braškių želė
braškių, žemuogių (tiek, kiek turite ar norite uždėti ant viršaus)

Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite (aš sumaliau mėsmale), sumaišykite su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Sausainių masę sudėkite į 24-26 cm skersmens apvalią tortinę formą. Masę paspauskite, kad neliktų tarpų ir gautųsi tvirtas pagrindas. Padėkite į šaldytuvą.
Varškę mikseriu išplakite su 100 ml grietinėlės, cukrumu, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos (apelsino) žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ant mažos ugnies ir sumaišykite su išspaustomis citrinos sultimis. Tada maža srovele ir nuolat maišydami mikseriu supilkite į varškės masę. Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su varškės mase. Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą kokioms 3-4 valandoms.
Kai varškės masė apstings, pasiruoškite želė: ištripinkite braškinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėliokite gražiai braškes (žemuoges) ir atsargiai užpilkite želė. Geriausia žele pilkite ne srovele, o dėkite šaukštu, nes pilant per stipria srovele galima išmušti skyles varškės sluoksnyje.
O tada viską į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings.
 Torto neliko per 15 min...... Ech... reiks kartoti :)
Skanaus!!!!
Šaltinis: http://www.mama.lt/show-recipe/1740/braskiu-tortas





2012 m. birželio 12 d., antradienis

Saldžiarūgštė kiauliena (viščiukas) su daržovėmis

Kad visi nepagalvotų, kad mes valgom ir tortus, įdėsiu super greitą ir gerą vakarienės receptą :) Tinka gaminti su bet kokia jūsų mėgiama mėsyte :) Aš dariau ne kartą su vištieną, o šį kartą turėjau kiaulienos išpjovos :)
4 asmenims

500 g vištienos krūtinėlės ar kiaulienos išpjovos supjaustyti juostelėmis. Sumaišyti marinatą iš 4 valg. š. sojos padažo ir 1 arb. š. paprikos miltelių (jei norit aštriau, įberkite ir čili puse šaukštelio). Mėsą gerai išminkyti su marinatu ir palikti kokiai valandai pasimarinuoti (jei nėra laiko, kepam iš karto).

Kol mėsa marinuojasi, imamės daržovių. 4 skirtingų (nebūtinai) spalvų paprikas, 1 didelę morką supjaustome šiaudeliais, agurką - plonais pusgriežinėliais. Galima dėti ir kitas mėgiamas daržoves, sojų pupelių daigus.
Į keptuvę pilam alyvuogių aliejaus ir apkepm mėsytę iki mėgiamo apskrudimo laipsnio :)
Kitoje keptuvėje kepinam daržoves. Pradžioje sudedam morkas, po kelių minučių paprikas, o baigiant kepti - agrkus.
Kol kepa daržovės, pasigaminame saldžarūgštį padažą.
Reikės 6 valg. š. saldaus sojų padažo, 4 valg. š. sojų padažo, 2 valg. š. baltojo vyno acto, 1 arb. š. rudojo cukraus ir 1 arb. š. krakmolo. viską gerai išmaišome.
Kai daržovės apkepa, sudedame į keptuvę mėsą, viską gerai išmaišome.
Supilame padažą, vėl gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
Patiekiame su virtais ryžiais, apkeptais su kiaušiniu (išvirtus ryžius sukrečiame į keptuvę, išplakame kiaušinį ir supilame ant ryžiu. Kepame pastoviai maišydami kol iškepa kiaušinis). Skanaus!!!

Braškių ir maskarponės tortas

Šaldytuve gulėjo mascarponės sūrio indelis.. o dar kaip tyčia braškių nusipirkom.. Ką gi, vėl pažadas kepti mažiau nuplaukė šuniui ant uodegos....
Torto pagrindui ir šonams: 
225 g sausainių (naudojau Selgos)
100 g riešutų (migdolų ar lazdyno)
100 g sviesto 

Sūrio masei:
500 g maskarponės sūrio
1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno;
200 ml riebios (36% riebumo) grietinėlės
3 v. š. želatinos
15 valg. š. vandens

Braškių
50 g. šokolado

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti (ar su kokiu kočėlu maišelyje sudėjus padaužyti). Riešutus pakepinti ir stambokai sumalti ar peiliu pasmulkinti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais.

Į tortinę nuimamais kraštais (28 cm)  berti sausainių, riešutų ir sviesto biraliukus ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą ir šonus. Pastatyti į šaldytuvą.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai :)
Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti. Supilti gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską iki vientisumo išmaišyti.

 Supilti ant sausainių pagrindo, išdėlioti braškes...
 Užtarkuoti šokolado...

... ir statyti į šaldytuvą sustingimui :)

 Skanaus!!!!



Gaivus vyniotinių tortas

Kažkada Lucija į darbą atsinešė šį tortą... Visoms buvo įdomu, nes forma kitokia, kažkas naujo.. Be galo skanu.. Pasiklausius recepto, pasirodo dar visai ir nesunku pagaminti.. Taigi, labai paprastas, lengvas, skanus, gaivus ir leidžiantis interpretuoti tortukas :)




Biskvitinei tešlai:
6 kiaušiniai
180 g cukraus
180 g miltų (arba 1 kiaušiniui 30 g miltų ir 30 g cukraus)
3 valg.š. šilto vandens (arba 2 kiaušiniams 1 valg.š.)

Pertepimui:
1 pak. šaldytų vyšnių
0,5 stiklinės cukraus
(arba 0,5 l vyšnių uogienės)
1 valg. š. (kupinas) krakmolo


Kremui:
500 g. grietinės (30 proc.)
cukraus pagal skonį
1 pak želė (aš naudojau citriniį)
mėgstamų vaisių (aš dėjau 1 pak šaldytų vyšnių ir konservuotų persikų mažą indelį) ir želė gabaliukų

Gaminame
Baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame (apvertus indą, jie nekrenta). Trynius su cukrumi ir vandeniu išplakti iki baltumo. Miltus įsijojame į trynių masę ir gerai išmaišome. Atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.

Skardą būtinai iškloti sviestiniu popieriumi, supilti masę, išlyginti ir šauti į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių). Kepti apie 7 min (kol per langelį pamatysit, kad pagelto. Siūlau neperkepti, nes paskui nesusuksite.
Ant stalo pasiklokite rankšluostį. Biskvitą išimti iš orkaitės ir paguldyti ant rankšluosčio. Labai greitai nuplėšiate sviestinį popierių ir rankšluosčio pagalba susukate biskvita į ritinį. Viską reikia daryti labai greitai, nes biskvitas greitai vėsta ir kietėja. Nieko tokio, jei šiek tiek skils, vėliau "brokas" pasitaiso :). Susuktą ritinį atvėsinti.
Kol vėsta biskvitas, pasidarykite pertepimą. Jei darote su vyšniomis, tai jas reikia pakaitinti su cukrumi kokias 5 min, suberti krakmolą ir atvėsinti. Jei darote su uogiene, ją pašildyti ir, subėrus krakmolą, atvėsinti.
Kai biskvitas atvėsta, jį reikia išsukti, pertepti vyšnių įdaru ir vėl susukti :)
Ritinį supjaustom maždaug 1 cm dydžio gabaliukais.
Pertepimui išplakti grietinę su cukrumi. Želė ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, supilti į išplaktą grietinę, suberti vaisius, želė gabaliukus.
Turimą dubenį išklojame maistine plėvele. Išdėliojame biskvitą, į vidų supilame kremą. Dedame į šaldytuvą. Kai sustingsta, apverčiame dubenį, nuimame plėvelę ir valgome :)
Skanaus!!!!




Saldainiai Ferrero Rocher

Na, pagaliau priėjau ir prie savo bei Indrės mylimiausių saldainių... Pasilepinti tik retkarčiais sau leisdavau jais, nes kaina kandžiojasi. Todėl Indrės receptas buvo tikrai lauktas :) Vyras pradžioj bandė aiškinti, kad nesigaus kaip tikrieji Ferrero, bet aš nenusileidau ir... Rezultatas pranoko lūkesčius :) SUPER :) Vyras pripažino klydęs!!!! Teko juos slėpti, kad iš karto visų nesuvalgytų :))))

Produktų tikrai nereikia daug, kaina gaunasi maždaug 15 Lt.. Dirbti visai nieko nereikia beveik :)
Taigi, reikės:
90 gr. riešutinių vaflių (standartinis pakelis,pirkau lietuviškus)
150 gr. lazdyno riešutų
 200 gr. riešutinio kremo (Nutella ar koks kitoks)
150 gr. juodojo šokolado (arba pieniško, kokį mėgstate)
1 v. š. bekvapio aliejaus

Riešutus apie 10 min paskrudiname 180 laipsnių karštumo orkaitėje (tam kad nusiluptų luobelė). Juos ištraukus nuimame luobeles. Apie 30-35 riešutus paliekame sveikus (maždaug tiek išeina saldainių), o likusius stambiai sukapojame.
Vaflius tiesiog sutriname šakute, sudedam stambiai kapotus riešutus ir riešutinį kremą. Viską gerai išmaišom.
Vos vos drėgnomis rankomis (kadangi taip žymiai lengviau susiformuoja) formuojame saldainiukus į kiekvieno vidų dėdamos po sveiką riešutą. Taip suformuojame visus saldainius, dedame juos ant kepimo popierius ir kišame valandėlei laiko į šaldytuvą kad sustingtų.

Šokoladą su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ištirpiname garų vonelėje. Merkiame saldainiukus ir gerai apvoliojame šokolade ( dviejų šakučių pagalba). Šokoladu apvoliotus saldainius dedame atgal ant kepimo popieriaus ir kišame atgal į šaldytuvą kad sustingtų.
Nepatikėsite - viskas :) Belieka tik valgyti ir.. neapsivalgyti :)


Šaltinis: http://indresskanumynai.blogspot.com/2012/03/saldainiai-ferrero-rocher.html