Na va, kadangi sakiau, jog išbandysiu Indrės keptus ir darytus skanėstus, tai šį kartą turėjau progą iškepti tortuką "Švelni naktis"... Proga didelė - sūneliui 4 mėn... :) Jau tikras vyras su savo TVIRTU charakteriu :) O dabar apie tortą :) Po teisybei, tai suvalgėm jį keturiese..... Vienas iš keturių - 6 metų mergaitė... Ji vis prašė ir prašė "dar torto" :) Man tai buvo didžiausias komplimentas :) Vyras įvardino tik vieną minusą - kremo galėtų būti dvigubai daugiau (čia jam visada taip atrodo) :), aš ir pusseserė minusų neradome.. Pasakyčiau dar vieną didžiausių šio torto pliusų (be to, kad jis labai skanus) - labai paprastai ir greitai pagaminamas...
Tiesa, papuošti torto nespėjau.. Nes pagaminau namie, o valgėm Kaune. Transportuoti formoje jį buvo patogiausia. Kaune nebuvo kada puošti :) Bet šiaip, jei puoščiau, tai tiesiog pasidaryčiau daugiau pertepimo kremo ir riebiai jį aptepčiau iš visų šonų :)
Tai gi, reikės :
24 cm. apvaliai torto formai
stiklinė 200 ml
Biskvitui:
1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
200 gr. cukraus
3 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių
Biskvito sulaistymui:
50 ml. vandens
50 gr. cukraus
30 gr. brendžio ar kt. stipraus alkoholio (manyčiau, kad tiktų ir amaretas)
Šokoladiniam kremui:
100 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės 36 %
Karameliniam kremui:
indelis kondensuoto pieno "Rududu"
150 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto
Šokoladinis kremas. Jį reikia pasiruošti pirmiausiai, kadangi reikės palaikyti šaldytuve. Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, bet neužvirti. Užpilti ja sulaužytą šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Pastatome šokoladinę masę į šaldytuvą, kad ji labai gerai atšaltų - apie 1,5-2 h. Atšaldytą masę išplakame mikseriu iki standumo. Atšalusi masė atrodo va kaip gražiai
Kol šąla šokoladinis kremas, kepame biskvitą.
Karamelinis kremas. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kambario temperatūros Rududu iki vientisos masės. Niamu....
Biskvito sulaistymas. Karštame vandenyje ištirpiname cukrų, supilame brendį ir atvėsiname.
Surinkimas. Imame formą, kurioje kepė biskvitas. Dedame į formą vieną biskvito lakštą. Sulaistome biskvitą, dedame pusę karamelinio kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome sirupu, dedame visą šokoladinį kremą. Trečias biskvitas, sulaistymas ir likęs karamelinis kremas. Aš dar truputi pasilikau karamelinio kremo pačiam torto viršaus aptepimui.
Apvyniojau maistine plėvele, kad nepritrauktų kvapų ir įdėjau nakčiai į šaldytuvą. Manau užtektų ir kelių valandų, kad tortas persigertų skoniais ir kvapais :)
Tikrai super tortas :) Ačiū, INDRE!!!!
Šaltinis: http://indresskanumynai.blogspot.com/2012_03_01_archive.html
Džiaugiuosi kaip mažas vaikas kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiSekantis bandymas - saldainiai matyt bus :)
AtsakytiPanaikintiOi cia tai tortas o Kamile dar noretu ,todel ir as bandysiu ji mamos dienai iskepti,man labai ,labai skanus seniai tokio bevalgiau
AtsakytiPanaikintiBandyk :) Ir tau pavyks :)
AtsakytiPanaikintiDievinu receptus su gaminimo nuotraukomis :)))
AtsakytiPanaikintiViskas, palinkekit man sekmes - einu pradeti ;)) Laukiu nesulaukiu rezultato :)
Na ir kaip sekesi? :) Tikiuosi, viskas pavyko :)
AtsakytiPanaikintiSkonis atpirko viska ;)
AtsakytiPanaikintiBiskvitas gavosi gal kiek per sausas, cia jau busiu per mazai sulaisciusi ji, nes bijojau, kad paskui bus per dregnas. Pertepimai nuostabus :)
zodziu visi valge ir gyre :) Antra karta mielai gaminciau vel, tik labiau sulaistyciau biskvitus.
Super receptas ;)