Na, pagaliau priėjau ir prie savo bei Indrės mylimiausių saldainių... Pasilepinti tik retkarčiais sau leisdavau jais, nes kaina kandžiojasi. Todėl Indrės receptas buvo tikrai lauktas :) Vyras pradžioj bandė aiškinti, kad nesigaus kaip tikrieji Ferrero, bet aš nenusileidau ir... Rezultatas pranoko lūkesčius :) SUPER :) Vyras pripažino klydęs!!!! Teko juos slėpti, kad iš karto visų nesuvalgytų :))))
Produktų tikrai nereikia daug, kaina gaunasi maždaug 15 Lt.. Dirbti visai nieko nereikia beveik :)
Taigi, reikės:
90 gr. riešutinių vaflių (standartinis pakelis,pirkau lietuviškus)
150 gr. lazdyno riešutų
200 gr. riešutinio kremo (Nutella ar koks kitoks)
150 gr. juodojo šokolado (arba pieniško, kokį mėgstate)
1 v. š. bekvapio aliejaus
Riešutus apie 10 min paskrudiname 180 laipsnių karštumo orkaitėje (tam
kad nusiluptų luobelė). Juos ištraukus nuimame luobeles. Apie 30-35 riešutus
paliekame sveikus (maždaug tiek išeina saldainių), o likusius
stambiai sukapojame.
Vaflius tiesiog sutriname šakute, sudedam stambiai kapotus riešutus ir riešutinį kremą. Viską gerai išmaišom.
Vos vos drėgnomis rankomis (kadangi taip žymiai lengviau susiformuoja)
formuojame saldainiukus į kiekvieno vidų dėdamos po sveiką riešutą. Taip
suformuojame visus saldainius, dedame juos ant kepimo popierius ir
kišame valandėlei laiko į šaldytuvą kad sustingtų.
Šokoladą su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ištirpiname garų vonelėje.
Merkiame saldainiukus ir gerai apvoliojame šokolade (
dviejų šakučių pagalba). Šokoladu apvoliotus saldainius dedame atgal ant
kepimo popieriaus ir kišame atgal į šaldytuvą kad sustingtų.
Nepatikėsite - viskas :) Belieka tik valgyti ir.. neapsivalgyti :)
Šaltinis: http://indresskanumynai.blogspot.com/2012/03/saldainiai-ferrero-rocher.html
Džiugu kad išbandei ir patiko :) Jei atvirai tai man jie netgi dar skanesni nei tikrieji pirktiniai :D
AtsakytiPanaikinti