2012 m. spalio 11 d., ketvirtadienis

Moliūgų sriuba

Pernai vis viriau trintas moliūgų sriubas. Kur nieko daryt nereik.. supjaustei, įkišai į orkaitę, tada sumetei jau minkštas daržoves į puodą, užpylei sultiniu ir viskas.. Bet šį mėnesį ant Beatos kalendoriaus puikavosi kitokia moliūgų sriuba. Su manų kruopomis, su vištiena.. Pabandžiau :) Valgė ir mano mažuliukas :) Tad tikrai rekomenduoju. Juk moliūgų pilnos pakampės šiuo metu :)

Reikės:
1 vištos krūtinėlės (užtektų ir pusės)
1 svogūno
2 morkų
500 g moliūgo
30 g sviesto
1 l sultinio (arba 1 l vandens ir 2 kubelių vištienos sultinio)
4 valg. š. manų kruopų
grietinėlės užbalinimui (aš dėjau grietinę, puikiai tiks ir pienas)
jei mėgstate, čiobrelio šakelė

Smulkiai supjaustome svogūną, morką sutarkuojame. Svogūnus apkepiname svieste. Kai suminkštėja, dedam morkas. Kai ir jos apkepa, dedame nedideliais kubeliais supjaustytą vištieną.
Kai viskas lengvai apkepa, sudedam į puodą. Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais ir taip pat sudedame į puodą, jei dedate, įmetame čiobrelį. Viską užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 min., kol suminkštės moliūgas. Suberiame manus ir dar paverdame 5 min. Paragaujame ar nieko netrūksta, užbaliname sriuba ir valgome :)
Nespėjau net nufotografuoti dubenėlyje :) Puikiai tinka ir vakarienei, nes po tokios sočios sriubos antro patiekalo nereikės.. :)

Eilinį kartą sakau AČIŪ Beatai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą