2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Varškės apkepas

Kadangi vakarienę reikėjo vis tiek ruošti, o siaubingai tingėjau ir nelabai ko šaldytuve buvo, nusprendžiau iškepti varškės apkepą (varškės iš Jurgos mamos parsivežiau, kaimiškos, skanios... Kiaušinių irgi) :).. Kaip pagrindą ėmiau Beatos receptą, šiek tiek jį savaip patobulinau ir gavosi va kaip :)


Reikės:

360 g. varškės (2 pak.)
3 kiaušiniai
100 ml grietinės (galima keisti kefyru)
porą valg.š. cukraus (nemėgstantys labai saldžiai deda mažiau)
1,5 valg. š. manų kruopų (galite dėti ir miltų)
2 valg. š. džiuvesėlių (mano vyras mėgsta kietesnį varškės apkepą, bet užtektų tik manų, arba tokį pat kiekį miltų galima dėti)
2 bananai (kita kartą dėsiu 1)
1 obuolys
žiupsnelis cinamono, šiek tiek malto muskato
saujelė džiovintų spanguolių (daug kartų skaniau nei razinos)

Gaminame:
Varškę, cukrų, grietinę, bananus ir kiaušinio trynius sudedam į dubenį ir viską ištrinam blenderiu (galima ir šakute, bet blenderiu man patogiau ir greičiau pasirodė), supilam džiuvesėlius ir manų kruopas, supjaustytą obuolį.


Suplakame baltymus iki standžių putų ir sudedame į varškės masę.



Atsargiai išmaišome. Formą ištepam sviestu, pabarstome džiuvesėliais ir sukrečiame varškės masę.


Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių, kepam apie 30-45 min, priklausomai nuo orkaitės ir pasirinktos formos. Patikrinam su mediniu pagaliuku. Iškepęs atrodo šitaip:


Palaukiam kol šiek tiek atauš, pjaustom ir valgom :) Mūsų šeimoje jis valgomas su grietine ir uogiene :) Greita, paprasta ir skanu :) Kartu ir vakarienė, ir desertas :)

P.s. Tą vakarą vyras nieko skanaus nebeprašė :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą