2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Grietininė duona

Na, o kol kilo New York'o duona (beje, man jos skonis priminė Ciabatą), greituoju būdu iškepiau baltos grietininės duonos.... Ji tiesiog tirpsta burnoje.
O greituoju būdu, nes kepiau duonkepėje.. O istorija su ja buvo tokia. Vyras pusę metų zyzė, kad mums reikia duonkepės... Prisizyzė - pernai per Kalėdas jam ir atnešė Kalėdų senelis :) Tai džiaugėsi labiausiai - iš karto nubėgo duonos kepti :) Kad labai naudojam, tai negaliu pasakyti, bet kartą į mėnesį tikrai išsikepam duonytės.. Nors su ja ir tešlas visokias minkyti galima (man kažkaip vis pasirodo, kad dubenyje paprasčiau tai padaryti...) ir uogienes virti (dar nebandžiau). Tai va, receptukų irgi daug nebandėm, nes labai greitai atradom mėgiamą receptą, pagal jį ir kepam :) Receptuką radom knygelėje "Kepame duoną namuose", bet vėl gi, šiek tiek jį pakeičiau :)
Beje, šią duoną siūlau išsikepti ir neturintiems duonkepės, tiesiog reikės įdėti šiek tiek darbo :)


Taigi, Jums reikės:
1/2 stiklinės šilto pieno (originale buvo vanduo)
1/3 stiklinės grietinės
1 kiaušinio (jį reikia šiek tiek šakute paplakti)
1 valg.š. sviesto (išlydom jį)
2 valg.š. cukraus
1 arb.š. druskos
3 stiklinės miltų
2 arb.š. sausų mielių


Aš tiesiog viską sudėjau į duonkepę ir viskas :) Pasirinkau programą "greitai paruošiama balta duona" (kepa maždaug 2,5 val), svoris 750 g, apskrudimo lygis - pagal Jūsų poreikį.



Tie, kas neturi duonkepės daro šitaip:
Visus produktus, išskyrus mitus ir mieles, sumaišo, mieles sumaišo su miltais. Ant miltų supilam sumaišytus skystus produktus, išminkom tešlą ir paliekam kokia valandžikei pakilti.. Kai pakyla, dar gerai ją išminkom, dedam į miltais pabarstytą formą ir dar kokį pusvalanduką duodam jai pakilti. Pakyla, kišam į įkaitintą orkaitę (manau 180 laipsnių užteks).

O mano duonkepė va kaip gražiai darbuojasi


Ir.. praėjus 2 val ir 40 min ištraukiam skanų ir garuojantį rezultatą...


2 komentarai: