2012 m. gegužės 1 d., antradienis

Tortas "Švelni naktis"


Na va, kadangi sakiau, jog išbandysiu Indrės keptus ir darytus skanėstus, tai šį kartą turėjau progą iškepti tortuką "Švelni naktis"... Proga didelė - sūneliui 4 mėn... :) Jau tikras vyras su savo TVIRTU charakteriu :) O dabar apie tortą :) Po teisybei, tai suvalgėm jį keturiese..... Vienas iš keturių - 6 metų mergaitė... Ji vis prašė ir prašė "dar torto" :) Man tai buvo didžiausias komplimentas :) Vyras įvardino tik vieną minusą - kremo galėtų būti dvigubai daugiau (čia jam visada taip atrodo) :), aš ir pusseserė minusų neradome.. Pasakyčiau dar vieną didžiausių šio torto pliusų (be to, kad jis labai skanus) - labai paprastai ir greitai pagaminamas...
Tiesa, papuošti torto nespėjau.. Nes pagaminau namie, o valgėm Kaune. Transportuoti formoje jį buvo patogiausia. Kaune nebuvo kada puošti :) Bet šiaip, jei puoščiau, tai tiesiog pasidaryčiau daugiau pertepimo kremo ir riebiai jį aptepčiau iš visų šonų :)


Tai gi, reikės :
24 cm. apvaliai torto formai
stiklinė 200 ml

Biskvitui:
1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
200 gr. cukraus
3 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių

Biskvito sulaistymui:
50 ml. vandens
50 gr. cukraus
30 gr. brendžio ar kt. stipraus alkoholio (manyčiau, kad tiktų ir amaretas)

Šokoladiniam kremui:
100 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės 36 %

Karameliniam kremui:

indelis kondensuoto pieno "Rududu"
150 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto

Šokoladinis kremas. Jį reikia pasiruošti pirmiausiai, kadangi reikės palaikyti šaldytuve. Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, bet neužvirti. Užpilti ja sulaužytą šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Pastatome šokoladinę masę į šaldytuvą, kad ji labai gerai atšaltų - apie 1,5-2 h. Atšaldytą masę išplakame mikseriu iki standumo. Atšalusi masė atrodo va kaip gražiai




Kol šąla šokoladinis kremas, kepame biskvitą.
Kiaušinius su cukrumi plakti tol, kol masė taps tiršta, kelis kartus padidėjusi ir labai šviesiai geltonos, beveik baltos spalvos. Supilti grietinę. Atsargiai šaukštu išmaišyti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir vėl labai atsargiai šaukštu išmaišyti, kad masė nesukristų. Tešlą dalinti pusiau ir per du kartus iškepti kepimo formoje 2 biskvitus. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Atvėsusius biskvitus perpjauti į 2 lakštus - turėsime 4.

Karamelinis kremas. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kambario temperatūros Rududu iki vientisos masės. Niamu....



Biskvito sulaistymas. Karštame vandenyje ištirpiname cukrų, supilame brendį ir atvėsiname.

Surinkimas. Imame formą, kurioje kepė biskvitas. Dedame į formą vieną biskvito lakštą. Sulaistome biskvitą, dedame pusę karamelinio kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome sirupu, dedame visą šokoladinį kremą. Trečias biskvitas, sulaistymas ir likęs karamelinis kremas. Aš dar truputi pasilikau karamelinio kremo pačiam torto viršaus aptepimui.


Apvyniojau maistine plėvele, kad nepritrauktų kvapų ir įdėjau nakčiai į šaldytuvą. Manau užtektų ir kelių valandų, kad tortas persigertų skoniais ir kvapais :)




Tikrai super tortas :) Ačiū, INDRE!!!!

Šaltinis: http://indresskanumynai.blogspot.com/2012_03_01_archive.html

7 komentarai:

  1. Džiaugiuosi kaip mažas vaikas kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sekantis bandymas - saldainiai matyt bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi cia tai tortas o Kamile dar noretu ,todel ir as bandysiu ji mamos dienai iskepti,man labai ,labai skanus seniai tokio bevalgiau

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dievinu receptus su gaminimo nuotraukomis :)))
    Viskas, palinkekit man sekmes - einu pradeti ;)) Laukiu nesulaukiu rezultato :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na ir kaip sekesi? :) Tikiuosi, viskas pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skonis atpirko viska ;)
    Biskvitas gavosi gal kiek per sausas, cia jau busiu per mazai sulaisciusi ji, nes bijojau, kad paskui bus per dregnas. Pertepimai nuostabus :)
    zodziu visi valge ir gyre :) Antra karta mielai gaminciau vel, tik labiau sulaistyciau biskvitus.
    Super receptas ;)

    AtsakytiPanaikinti