2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Pica

Kaip sakoma, ko mes tik neprisigalvojame iš tingumo... Šeštadienį buvo taip karšta.. taip tingėjosi... O pilvai vis tiek valgyt prašo.. Tad greitai iškepiau picą :) O ji pas mane laaabai visų mėgiama.. Dar studentavimo laikais visur ją kepdavau :) Visi ją ragavę. Kartą dėl jos išmaišėm pusę Kauno naktį, kad gauti mielių ir valgėm ją kažkur 3 nakties :) Aš ją kepu dažnai, kai užsuka svečiai :) Arba šiaip, vakarienei.. :)





 Picos pagrindas

0,5 kg miltų
1 puodelis šilto pieno
1 kiaušinis
1 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2-3 valg. š. aliejaus
1 pak. sausų mielių (tie kur mažiukai būna, apie 8-10 g.)


Picos viršus

300-400 g. virtos dešros
300 g. lydyto sūrio
300-400 g. pievagrybių
1 svogūnas
250 g. pomidorų padažo
250 g. majonezo (tinka bet koks, išskyrus Helmans)
2-3 skiletelės česnako
po žiupsnelį: raudonėlio, rūkytos paprikos, pipirų, druskos, baziliko ar kt. mėgiamų prieskonių

Gaminimas

Pradžioje pasigaminame.. Prisiminiau :) Visada, kai klausdavo kaip daryti picą, sakydavau "atsidarai butelį alaus..." :) O tada gaminame mielinę tešlą :)
Miltus supilame į dubenį. Pašildytą pieną (kad galima pirštą būtų laikyti), kiaušinį, aliejų, druską, cukrų ir mieles sumaišome (aš viską supilu į greitkratį ir suplaku, karts nuo karto išleidžiant orą, kad neiššautų) :) Visą tą plakinį supilame į miltus ir išmaišome. Pakildiname. Aš, kai šildymas išjungtas, pripilu į kriauklę šlto vandens ir dedu ten dubenį su tešlą - pakyla greičiau.


Kol kyla tešla, smulkiai supjaustome svogūnus, juos pakepiname, dedame stambiai pjaustytus pievagrybius, druska, raudonėlį, rūkytą papriką (kas mėgsta aštriai, čili). Kepame, kol šiek tiek apskrunda pievagrybiai. Šią masę sunkiausią būna išsaugoti iki picos "surinkimo" :)

Susitarkuojame dešrą ir sūrį...

Pasiruošiame majonezo padažą (šį kartą skubėjau ir jo nepadariau, bet man skaniau su juo :) Jį gaminame taip - majonezą sumaišome su išspaustu česnaku, megiamais prieskoniais.

Per tą laiką tešla jau būna pakilusi. Iškočiojame ją (aš miltų daugiau nededu, o kočioju stalą ir kočėlą ištepus aliejumi). Skardą patepame aliejumi, šiek tiek pabarstome miltais. Dedame iškočiotą tešlą, ją tepame pomidorų padažu, dedame dešrą, tada pievagrybius. Viską pabarstome (gausiai) sūriu, uždedame majonezo padažo.

Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių, kepame apie 20-30 min., kol apskrus kraštukai :)
Šiaip gi galima dėti ką tik nori ant viršaus. Kai turiu, pakepinu faršo, rūkytos dešrytės uždedu.. Žodžiu, leiskite pasireikšti jūsų fantazijai :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą