2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Keksiukai su kivi ir traškia plutele

Kaip ir žadėjau, toliau bandau Indrės receptus :) Šį  kartą bandau keksiukus :))) Išėjo nepakartojami.. Neišeina sustoti bevalgant :))) Niamu....




Tešlai:
2 stiklinių miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
1/3 stiklinės rudojo cukraus (galima naudoti ir baltąjį);
žiupsnelio druskos;
1 a. š. cinamono;
2 kiaušinių;
1 stiklinės pieno;
1/4 stiklinės aliejaus;
4 kivių  

Traškiajam viršui reikia:
1/2 stiklinės miltų;
1/3 stiklinės rudo cukraus;
1 a. š. cinamono;
50 g sviesto;

Naudota stiklinė 200 ml.

Iš pradžių nulupam kivius. Supjaustom juos į keturias dalis, po to griežinėliais.
Visas sausąsias tešlos dalis sumaišom dubenyje. Supilam visas skystąsias ir viską labai gerai išmaišom. Įmaišom supjaustytus kivius.

Padalinam tešlą į keksiukų formeles.
Traškiajam viršui, šaltą sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir pirštais sumaišome su miltais, cukrumi ir cinamonu taip, kad gautųsi birių trupinių masė. Jei turite ir norite, galite įberti šiek tiek malto muskato ir kardamono (man patiko)

Ją plonu (man gavosi oi koks storas):) sluoksniu pabarstome kiekvieną keksiuką. Kepame apie 25 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Paprasta, greita ir laaaabai skanu :)
Šaltinis: http://indresskanumynai.blogspot.com/2012/04/kivi-keksiukai.html

3 komentarai:

  1. Labai suintrigavo tie kiviukai! O koks jų skonis, kai iškepa? Išlieka kažkoks specifinis, traškus ar dar koks nors?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lieka tokia rūgštelė, jie minkštučiai pasidaro. Bet man tai patys skaniausi keksiukai, kuriuos iki šiol kepiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip džiugu kad ir tau jie patiko :) Aš irgi jų negaliu sustot valgyt, nes jie tokie saldžiarūgščiai ir lengvučiai :)

    AtsakytiPanaikinti