2012 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Rabarbarų ir vyšnių pyragas

Na ką gi, atėjo rabarbarų metas :) Kol nėra braškių, neverdu saldžios sriubos :) Bet pernai šeimoje pamėgome rabarbarų pyragus. Šis, mūsų nuomone, "vertas grieko" :) Tobulas rabarbarų ir vyšnių derinys... o jei dar šalia ledų šmotas... :)
 Taigi :)

Tešla:
500 g miltų
250 g šalto sviesto ar margarino
7 valg. š. pieno
4 valg. š. aliejaus
1 kiaušinio
2 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
1 kupinas arb. š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus

Įdaras:
1 kg. rabarbarų (gali būti ir mažiau)
400 ml vyšnių uogienės arba 3-4 didelių saujų šaldytų vyšnių be kauliukų ir 1,5-2 stiklinės cukraus
1 stiklinė bulvių krakmolo

Miltus supilti į dubenėlį, sutarkuoti ant miltų sviestą (margariną), sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą. Greitai išminkyti tešlą ir dėti į šaldytuvą min. 1 val.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti griežinėliais, sudėti uogienę (ar vyšnias su cukrumo) ir supilti krakmolą. Viską gerai išmaišyti. 
Imam tešlos maždaug 3/4, iškočiojame ir iškloti formos vidų, sudėti rabarbarų ir vyšnių masę. 
  
 Kepam apie 200 laipsnių orkaitėje 15-20 min.
 Išimti iš orkaitės, iškočioti likusią tešlą, supjaustyti juostelėmis, padengti pyrago viršų ir vėl kepti kol gražiai paruduos.
 Labai skanu valgyti ir karštą (privalomai su ledais), ir šaltą kitą dieną (jei lieka) :)


Skanaus!!!!



Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/rabarbaru-vyskiu-pyragas.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą