2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Baltojo šokolado tortas su mėlynėmis ir braškėmis

Kadangi reikėjo Valentino dienai torto, o kameroje užtikau nemažai mėlynių ir šaldytų braškių gabaliukų, tai nusprendžiau paeksperimentuoti :) Kadangi turiu keletą nuostabių knygų namie, tai pirmiausiai jas ir atsiverčiau :) Susiviliojau Beatos "Baltojo šokolado ir aviečių tortu".. Aviečių neturėjau, bet radau kitų gėrybių :) Taigi, pakeičiau avietes mėlynėmis, pridėjau braškių ir gavosi super - neliko torto per vieną vakarą. Vyrai net prie alaus valgė - bijojo, kad neliks :)


24 cm formai reikės:

Biskvitas:
150 g lazdyno riešutų
150 g sviesto
3 kiaušiniai
150 g cukraus
150 g miltų
1 kupinis šaukštelis kepimo miltelių
50 ml pieno

Baltojo šokolado kremas:
1,5 valg. š. želatinos
50 ml vandens
400 g baltojo šokolado
500 ml grietinėlės (35 proc.)
3 kiaušinių baltymai
400 g mėlynių ir braškių

Išsikepame biskvitą. Riešutus beriame į skardą ir paskrudiname juos 180 laipsnių orkaitėje 7-10 min. Kai atvėsta, trindami tarp delnų, nulupame luobeles ir sumalame kombainu iki rupių miltų.
Išlydome sviesta ir jį atvėsiname. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki baltos purios masės, supilame sviestą, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimom milteliais, persijojame ir sumaišome su riešutais. Supilame į kiaušinių ir sviesto masę.
Išplakame baltymus iki standžių putų ir atsargiai juos įmaišome į tešlą.
Formą išklojame sviestiniu popieriumi, kraštus ištepame sviestu. Supilame tešlą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 mins. Paliekame biskvitą atvėsti.

Kremas
Želatiną užpilame vandeniu ir pabrinkiname.
Sulaužome šokoladą gabaliukais, dedame į dubenį, statome ant puodo su verdančiu vandneiu ir ištirpiname. Išjungiame puodą ir dubenį paliekame ant garų, kad šokoladas nesustingtų.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Želatiną ištirpdiname ant lėtos ugnies. Nuimame želatiną nuo ugnies, dedame šaukštą grietinėlės, išmaišome ir gautą masę po truputį įmaišome į visą grietinėlę. Į grietinėlę taip pat įmaišome pravėsusį šokoladą.
Mikseriu išplakame baltymus iki standžių putų, atsargiai įmaišome į grietinėlės ir šokolado masę. Kelis šaukštus kremo atidedame papuošimui.

Montuojame :)
Biskvitą perpjauname pusiau. Vieną puse dedame į formą, kurioje kepė. Palaistome mėgiamu alkoholiniu gėrimu (aš laisčiau brendžiu), dedame kremą. Aš dėjau šiek tiek kremo, tada pyliau dalį mėlynių, braškių, tada vėl kremo (kad visa masė mėlyna nepasidarytų). Taip viską supilame ir uždedame antrą biskvitą. Jį irgi šiek tiek "palaistome", aptepame atidėtu kremu. Apvyniojame maistine plėvele (kad neprigertų kvapų) ir dedame į šaldytuvą nakčiai. Prieš valgant papuošiame ir leidžiame šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje...
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą