2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Makaronai su tunu

Prieš kokius 5 metus Jovita davė man savo makaronų su tunų receptą. Buvau jį užmetus, bet neseniai prisiminiau ir kartą į mėnesį padarau vakarienei... Labai skanu, labai paprasta, labai greita :) Va ir dabar, pilvai prikimšti ir laimingi :) Viskas trunka tol, kol makaronai išverda :)





Taigi, reikės:
Mėgiamų makaronų (visada naudoju spagečius, bet šį kartą jų neturėjau) maždaug 3 valgytojams
1-2 indelių tuno (nesvarbu ar aliejuje, ar savo sultyse)
1 indelio (mažo) konservuotų pomidorų (smulkintų). Vietoj jų galima naudoti 3-4 pomidorus, tik juos reikia nulupti ir susmulkinti
4-5 skiltelių česnako
porą šaukšttų alyvuogių aliejaus
marinuotų jelapeno pipiriukų (pagal skonį - kas mėgsta aštriau, deda daugiau)
po gerą žiupsnelį - džiovinto rozmarino, raudonėlio ir baziliko (šių žolelių reikia būtinai)
žiupsnelio druskos

Pačioje pradžioje užsikaičiam puodą su pasūdytu vandeniu makaronams. Kai jis užvirs, sudedame turimus makaronus ir išverdame.
Kol verda vanduo (vėliau makaronai) susmulkiname česnaką. Jį lengvai pakepiname įkaitintatme alyvuogių aliejuje. Atsargiai, nesudeginkite. Sudedama tuną, gerai išmaišome. Sudedame smulkiai supjaustytą jelapeną, suberiame žoleles. Viską išmaišius sudedame pomidorus, druską. Maišant pakepiname dar keletą minučių. Namai kvepia Italija...
Makaronai tuo metu jau išverda. Juos nusunkiame ir sudedame į padažą.



Viską gerai išmaišome (kol maišau, nenukeliu nuo ugnies).
Štai ir viskas. Dedame į lėkštę, užbarstome/užtarkuojame mėgiamo sūrio (man labiausiai tinka tarkuotas Džiugas) ir valgome. Galima vienus, galima dar pomidorų padažo įsidėti ar salotų (kaip šį kartą aš ir padariau)

Skanaus!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą