2012 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Trapios tešlos, varškės ir obuolių pyragas..

Užvakar taip kažko užsimaniau...Šaldytuve voliojosi nesuvalgyti obuoliai... gera sauja tešlos nuo praeitą savaitę kepto pyrago (nepanaudojau, nes labiau mėgstam daugiau įdaro ir mažiau tešlos) ir kaip tik iš Jurgos kaimo atsivežiau varškės.... Taigi eksperimentavau... Pavyko :) Vyras labai gyrė. Man labai patiko karštas su ledais, vyrui labiau šaltas :)
Reikės (24 cm formai)
trapios tešlos gabaliuko (man liko 1/4 nuo šio pyrago: http://gintaresvirtuvele.blogspot.com/2012/05/rabarbaru-ir-vysniu-pyragas.html

400 g varškės
2 didelių kiaušinių
200 g cukraus
1 pak. grietinėlės ar vanilės skonio pudingo

3-4 obuolių
cukraus
cinamono
50 g sviesto

Tešlą iškočiojam, išklojam formos dugną, padarom bortelius. Kišam į 200 laipsnių orkaitę kokiom 7-10 min.
Į varškę sudedam cukrų, kiaušinius, pudingo miltelius ir išplakame blenderiu arba gerai ištrinam šakute.
Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Išmaišome
Ištraukiam tešlą iš orkaitės, sudedame varškės masę, ant viršaus suberiame obuolius. (aš dar gabaliuką tešlos pasilikau ir užtarkavau ant viršaus, bet nebūtina)

Dedame atgal į orkaitę. Po pusvalandžio ištraukiame, ant viršaus sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Dar dedame atgal į orkaitę geram pusvalandžiui.
Valgom karštą su ledais...
Arba šaltą su kavos ar arbatos puodeliu... :)
Skanaus!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą