2012 m. birželio 12 d., antradienis

Saldainiai Ferrero Rocher

Na, pagaliau priėjau ir prie savo bei Indrės mylimiausių saldainių... Pasilepinti tik retkarčiais sau leisdavau jais, nes kaina kandžiojasi. Todėl Indrės receptas buvo tikrai lauktas :) Vyras pradžioj bandė aiškinti, kad nesigaus kaip tikrieji Ferrero, bet aš nenusileidau ir... Rezultatas pranoko lūkesčius :) SUPER :) Vyras pripažino klydęs!!!! Teko juos slėpti, kad iš karto visų nesuvalgytų :))))

Produktų tikrai nereikia daug, kaina gaunasi maždaug 15 Lt.. Dirbti visai nieko nereikia beveik :)
Taigi, reikės:
90 gr. riešutinių vaflių (standartinis pakelis,pirkau lietuviškus)
150 gr. lazdyno riešutų
 200 gr. riešutinio kremo (Nutella ar koks kitoks)
150 gr. juodojo šokolado (arba pieniško, kokį mėgstate)
1 v. š. bekvapio aliejaus

Riešutus apie 10 min paskrudiname 180 laipsnių karštumo orkaitėje (tam kad nusiluptų luobelė). Juos ištraukus nuimame luobeles. Apie 30-35 riešutus paliekame sveikus (maždaug tiek išeina saldainių), o likusius stambiai sukapojame.
Vaflius tiesiog sutriname šakute, sudedam stambiai kapotus riešutus ir riešutinį kremą. Viską gerai išmaišom.
Vos vos drėgnomis rankomis (kadangi taip žymiai lengviau susiformuoja) formuojame saldainiukus į kiekvieno vidų dėdamos po sveiką riešutą. Taip suformuojame visus saldainius, dedame juos ant kepimo popierius ir kišame valandėlei laiko į šaldytuvą kad sustingtų.

Šokoladą su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ištirpiname garų vonelėje. Merkiame saldainiukus ir gerai apvoliojame šokolade ( dviejų šakučių pagalba). Šokoladu apvoliotus saldainius dedame atgal ant kepimo popieriaus ir kišame atgal į šaldytuvą kad sustingtų.
Nepatikėsite - viskas :) Belieka tik valgyti ir.. neapsivalgyti :)


Šaltinis: http://indresskanumynai.blogspot.com/2012/03/saldainiai-ferrero-rocher.html

1 komentaras:

  1. Džiugu kad išbandei ir patiko :) Jei atvirai tai man jie netgi dar skanesni nei tikrieji pirktiniai :D

    AtsakytiPanaikinti