2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Varškės ir braškių tortas





Kadangi atėjo braškių sezonas, reikia jį ir išnaudoti :) O dar proga gera - Joninės :) Ir kaip tyčia FB Mama.lt įmetė receptuką... :) Tortas be galo paprastas ir be galo skanus :) Siūlau visiems išmėginti :)


Reikės:

200 g šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
75 g sviesto
50 g juodojo šokolado
400 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
500 g pertrintos varškės (naudojau kažkokia lenkišką, pertepimams, 0,3 proc riebumo. bet galima ir paprastą)
150 g cukraus
1 citrina (arba apelsinas)
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. želatinos
1 pakelis braškių želė
braškių, žemuogių (tiek, kiek turite ar norite uždėti ant viršaus)

Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite (aš sumaliau mėsmale), sumaišykite su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Sausainių masę sudėkite į 24-26 cm skersmens apvalią tortinę formą. Masę paspauskite, kad neliktų tarpų ir gautųsi tvirtas pagrindas. Padėkite į šaldytuvą.
Varškę mikseriu išplakite su 100 ml grietinėlės, cukrumu, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos (apelsino) žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ant mažos ugnies ir sumaišykite su išspaustomis citrinos sultimis. Tada maža srovele ir nuolat maišydami mikseriu supilkite į varškės masę. Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su varškės mase. Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą kokioms 3-4 valandoms.
Kai varškės masė apstings, pasiruoškite želė: ištripinkite braškinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėliokite gražiai braškes (žemuoges) ir atsargiai užpilkite želė. Geriausia žele pilkite ne srovele, o dėkite šaukštu, nes pilant per stipria srovele galima išmušti skyles varškės sluoksnyje.
O tada viską į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings.
 Torto neliko per 15 min...... Ech... reiks kartoti :)
Skanaus!!!!
Šaltinis: http://www.mama.lt/show-recipe/1740/braskiu-tortas





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą