2012 m. birželio 12 d., antradienis

Saldžiarūgštė kiauliena (viščiukas) su daržovėmis

Kad visi nepagalvotų, kad mes valgom ir tortus, įdėsiu super greitą ir gerą vakarienės receptą :) Tinka gaminti su bet kokia jūsų mėgiama mėsyte :) Aš dariau ne kartą su vištieną, o šį kartą turėjau kiaulienos išpjovos :)
4 asmenims

500 g vištienos krūtinėlės ar kiaulienos išpjovos supjaustyti juostelėmis. Sumaišyti marinatą iš 4 valg. š. sojos padažo ir 1 arb. š. paprikos miltelių (jei norit aštriau, įberkite ir čili puse šaukštelio). Mėsą gerai išminkyti su marinatu ir palikti kokiai valandai pasimarinuoti (jei nėra laiko, kepam iš karto).

Kol mėsa marinuojasi, imamės daržovių. 4 skirtingų (nebūtinai) spalvų paprikas, 1 didelę morką supjaustome šiaudeliais, agurką - plonais pusgriežinėliais. Galima dėti ir kitas mėgiamas daržoves, sojų pupelių daigus.
Į keptuvę pilam alyvuogių aliejaus ir apkepm mėsytę iki mėgiamo apskrudimo laipsnio :)
Kitoje keptuvėje kepinam daržoves. Pradžioje sudedam morkas, po kelių minučių paprikas, o baigiant kepti - agrkus.
Kol kepa daržovės, pasigaminame saldžarūgštį padažą.
Reikės 6 valg. š. saldaus sojų padažo, 4 valg. š. sojų padažo, 2 valg. š. baltojo vyno acto, 1 arb. š. rudojo cukraus ir 1 arb. š. krakmolo. viską gerai išmaišome.
Kai daržovės apkepa, sudedame į keptuvę mėsą, viską gerai išmaišome.
Supilame padažą, vėl gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
Patiekiame su virtais ryžiais, apkeptais su kiaušiniu (išvirtus ryžius sukrečiame į keptuvę, išplakame kiaušinį ir supilame ant ryžiu. Kepame pastoviai maišydami kol iškepa kiaušinis). Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą