2012 m. birželio 12 d., antradienis

Gaivus vyniotinių tortas

Kažkada Lucija į darbą atsinešė šį tortą... Visoms buvo įdomu, nes forma kitokia, kažkas naujo.. Be galo skanu.. Pasiklausius recepto, pasirodo dar visai ir nesunku pagaminti.. Taigi, labai paprastas, lengvas, skanus, gaivus ir leidžiantis interpretuoti tortukas :)




Biskvitinei tešlai:
6 kiaušiniai
180 g cukraus
180 g miltų (arba 1 kiaušiniui 30 g miltų ir 30 g cukraus)
3 valg.š. šilto vandens (arba 2 kiaušiniams 1 valg.š.)

Pertepimui:
1 pak. šaldytų vyšnių
0,5 stiklinės cukraus
(arba 0,5 l vyšnių uogienės)
1 valg. š. (kupinas) krakmolo


Kremui:
500 g. grietinės (30 proc.)
cukraus pagal skonį
1 pak želė (aš naudojau citriniį)
mėgstamų vaisių (aš dėjau 1 pak šaldytų vyšnių ir konservuotų persikų mažą indelį) ir želė gabaliukų

Gaminame
Baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame (apvertus indą, jie nekrenta). Trynius su cukrumi ir vandeniu išplakti iki baltumo. Miltus įsijojame į trynių masę ir gerai išmaišome. Atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.

Skardą būtinai iškloti sviestiniu popieriumi, supilti masę, išlyginti ir šauti į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių). Kepti apie 7 min (kol per langelį pamatysit, kad pagelto. Siūlau neperkepti, nes paskui nesusuksite.
Ant stalo pasiklokite rankšluostį. Biskvitą išimti iš orkaitės ir paguldyti ant rankšluosčio. Labai greitai nuplėšiate sviestinį popierių ir rankšluosčio pagalba susukate biskvita į ritinį. Viską reikia daryti labai greitai, nes biskvitas greitai vėsta ir kietėja. Nieko tokio, jei šiek tiek skils, vėliau "brokas" pasitaiso :). Susuktą ritinį atvėsinti.
Kol vėsta biskvitas, pasidarykite pertepimą. Jei darote su vyšniomis, tai jas reikia pakaitinti su cukrumi kokias 5 min, suberti krakmolą ir atvėsinti. Jei darote su uogiene, ją pašildyti ir, subėrus krakmolą, atvėsinti.
Kai biskvitas atvėsta, jį reikia išsukti, pertepti vyšnių įdaru ir vėl susukti :)
Ritinį supjaustom maždaug 1 cm dydžio gabaliukais.
Pertepimui išplakti grietinę su cukrumi. Želė ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, supilti į išplaktą grietinę, suberti vaisius, želė gabaliukus.
Turimą dubenį išklojame maistine plėvele. Išdėliojame biskvitą, į vidų supilame kremą. Dedame į šaldytuvą. Kai sustingsta, apverčiame dubenį, nuimame plėvelę ir valgome :)
Skanaus!!!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą