2012 m. birželio 12 d., antradienis

Braškių ir maskarponės tortas

Šaldytuve gulėjo mascarponės sūrio indelis.. o dar kaip tyčia braškių nusipirkom.. Ką gi, vėl pažadas kepti mažiau nuplaukė šuniui ant uodegos....
Torto pagrindui ir šonams: 
225 g sausainių (naudojau Selgos)
100 g riešutų (migdolų ar lazdyno)
100 g sviesto 

Sūrio masei:
500 g maskarponės sūrio
1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno;
200 ml riebios (36% riebumo) grietinėlės
3 v. š. želatinos
15 valg. š. vandens

Braškių
50 g. šokolado

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti (ar su kokiu kočėlu maišelyje sudėjus padaužyti). Riešutus pakepinti ir stambokai sumalti ar peiliu pasmulkinti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais.

Į tortinę nuimamais kraštais (28 cm)  berti sausainių, riešutų ir sviesto biraliukus ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą ir šonus. Pastatyti į šaldytuvą.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai :)
Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti. Supilti gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską iki vientisumo išmaišyti.

 Supilti ant sausainių pagrindo, išdėlioti braškes...
 Užtarkuoti šokolado...

... ir statyti į šaldytuvą sustingimui :)

 Skanaus!!!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą