2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Gustavo bananų ir meduolių pyragas

Jau tikriausiai visur jis buvo publikuotas, aprašytas ir išmėgintas :) Bet jį prisiminiau, nes labai norėjosi ko nors skanaus, bet labai tingėjosi.... Pastangų ir produktų čia reikia tikrai minimaliai.. Tad jei mąstote apie ką nors saldaus, ką galėtumėte vakare užkrimsti, siūlau pasiraitoti rankoves ir su vaikučiais (ar be jų), kibti į darbą... :)
Atsiprašau už foto.. Tingėjau lipti į viršų fotoaparato, o tortukas dingo akimirksniu. Tai ką telefonas užfiksavao, tą ir turiu :)

500 g meduolių (rekonenduoju šokoladinius, bet jų labai retai būna parduotuvėje)
500 g grietinės
2 valg.š. cukraus
4 bananai
200 g juodųjų serbentų uogienės

Meduolius sutrupiname nedideliais gabaliukais (dideliais trupiniais) :) Grietinę aš standžiai išplaku su cukrumi (šaltą grietinę plakti mikseriu kokias 2-3 min), bananus supjaustome nestorais (bet ir neplonais) griežinėliais.
Imame formą išimamais kraštais (24 cm naudojau, bet galima ir mažesnę). Beriame trečdalį meduolių, užtepame beveik pusę grietinės, sudedame pusę bananų ir užtepame ploną sluoksnį juodųjų serbentų uogienės (uogienę aš pati įtraukiau į receptą, kad nebūtų taip saldu. Patikėkit, tikrai ji čia labai tinka). Tada dar kokį didelį šaukštą grietinės paskirstot ant viršaus. Vėl beriate trečdalį meduolių, likusią grietinę (porą šaukštų pasilikite ant uogienės uždėt), likusius bananus, tuos kelis likusius šauktus grietinės ir... suberiate likusius meduolius :) VISKAS :) Dedame porai valandų į šaldytuvą... Arba nakčai, jei darote vakare ir norite skanių pusryčių :)
Išvaizdos jis nelabai turi, bet nieks nepastebi per tas kelias minutes kol tortas išnyksta :)
Ačiū Gustavo enciklopedijai už šį puikų receptuką!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą