2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Mėlynių ir varškės tortas


Na, tikiuosi, dar mėlynių yra... Jei ne, bandykite su kitomis uogomis, improvizuokite :) Iš esmės, aš šį tortą jau gaminau su braškėmis (http://gintaresvirtuvele.blogspot.com/2012/06/varskes-ir-braskiu-tortas.html), tik šį kartą braškes pakeičiau mėlynėmis ir paėmiau šiek tiek kitokius ingridientus :)

Reikės:

200 g sausainių (naudojau Selga)
75 g sviesto
80 g maltų migdolų ar lazdyno riešutų
400 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
500 g pertrintos varškės (rekomenduoju riebią)
150 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. želatinos
1 pakelis citrininės želė
mėlynių DAUUUUG :)

Gaminimas:
Sausainius sumalkite mėsmale, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir riešutais. Sausainių masę sudėkite į 24 cm skersmens apvalią tortinę formą. Masę paspauskite, kad neliktų tarpų ir gautųsi tvirtas pagrindas. Padėkite į šaldytuvą.
Varškę mikseriu išplakite su 100 ml grietinėlės, cukrumu, vaniliniu cukrumi . Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ant mažos ugnies, atvėsinkite ir sumaišykite su varškės mase. Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su varškės mase. Išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą kokioms 2 valandoms.
Kai varškės masė apstings, pasiruoškite želė: ištripinkite citrininės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės suberkite švarias mėlynes ir atsargiai užpilkite želė. O tada viską į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings.

Štai ir viskas :) Pasidarote kavos ir.... :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą