2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Troškinti žiediniai kopūstai

Šį kartą be foto.. :) Bet pažadu jų įdėti, kai kitą kartą gaminsiu šį paprastą, greitą ir be galo sknaų patiekalą... O jį noriu aprašyti, nes dabar kaip tik žiedinių kopūstų metas :) Didelį didžiausią pirkau tik už 3,50 Lt... Išėjo kalnas vakarienės (tiksliau dviem vakaram ir dar man vieną kartą pietum), bet dar liko ir vaikui pietums ir dar kokiam troškiniui... :)
Tai gi, viskas nuo pradžių :)

Reikės:
Žiedinio kopūsto
2 didelių svogūnų
druskos
šiek tiek acto
aliejaus kepimui
50-100 g sviesto
grietinės (kažkur 150-200 g)
lydyto sūrio gabalėlio (nebūtinai, bet su juo patiekalas tampa tiesiog mmmmmm.....)

Užkaičiam didelį puodą su vandeniu, kuriame tilptų kopūstas. Jei tokio neturite, nieko tokio, tiesiog žiedinį kopūsta padalinkite žiedynais, ir virkite dalimis. Kai vanduo užverda, įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite šlakelį acto, sumeskite kopūstą ir apvirkite kokias 10 min. Jei virsite visą kopūstą, ji reikės apversti, kad visas šiek tiek apvirtų. Apvirtą kopūstą supjaustykite mažais žiedynais (tokiais gabaliukais, kad tilptų į burną ir nereikėtų smulkinti lėkštėje)
Tuo metu, kol verda kopūstas, nulupkite svogūnus ir juos supjaustykite pusžiedžiais. Lengvai apkepinkite juos aliejuje. Suberkite kopūstą (nepergyvenkite, jei gausis didelis kaupas keptuvėje ir atrodys, kad nepavartysite. Kopūstas sukrenta.) Viską pamažu apkepinkite, retkarčiais pavartydami. Kai jau pradės skrusti kopūstai, įberkite druskos, sudėkite sviestą. Dar keletą minučių palaikykite ant ugnies, sudėkite grietinę, gerai išmaišykite, išjunkite ugnį, užberkite sutarkuotą sūrį ir uždenkite dangčiu, kad sūris išsilydytų.
Štai ir viskas. Pažadu, pirštus aplaižysite :)
Būtinai šalia išsivirkite bulvyčių šviežių :)
Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą