2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Varškės ir aviečių pyragas

Na, kol yra aviečių, dedu naujausią išbandytą receptuką :) Jį radau IKI receptukuose, bet man pasirodė per daug tešlos ir per mažai varškės :) todėl kepiau antrą kartą ir šį kartą padariau pagal save - gavosi tobulai. Abu kartus pyragas ištirpo. O tas dieviškas varškės ir aviečių kvapas...
Reikės labai mažai produktų ir dar mažiau laiko (neskaitant to, kuris slinks laaabai lėtai pyragui vėstant...)

24 cm formai

Trapiai tešlai:
250 g sviesto
350 g miltų
1 kiaušinio
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. vandens

Varškės masei:
1 kg varškės
3 kiaušinių
4 valg. š. krakmolo
1 st. cukraus
vanilinio cukraus
Aviečių (kuo daugiau, tuo skaniau)

Gaminame :)
Į miltus įpjaustome (įtarkuojame) mažais gabaliukais šaltą sviestą, jį greitai pirštais sutriname, kol pasidaro trupiniai (galima ir pilti viską ant stalo ir kapoti dviem peiliais arba viską sumeti į kombainą), įmušame kiaušinį, sudedame cukrų ir vandenį. Suminkome tešlą ir ją dedame į šaldytuva, kol gaminsime įdarą (galite tešlą ir iš anksto pagaminti, manau kokią parą tikrai gali šalytuve gulėti)
Kiaušinius paplakame šakute su cukrumi, sudedame pertrinta varškę (galima viska su blenderiu suplakti), sudedame krakmolą, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą padaliname pusiau. Iš vienos pusės iškočiojame dugną, iš kitos formuojame pyrago kraštus. Beriame didžiąją dalį turimų aviečių ant tešlos.
Supilame varškę ir ant viršaus dar išdėliojame likusias avietes.
Šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą. Iškepęs pyragas turi visiškai atvėsti. Kitu atveju jis bus skystas (skoniui tai nekenkia, tik išvaizdai) :)
Kai atvėsta, pjaustome ir valgome... nes kol vėso tai tik uostyt galima buvo :)))) mmm...
Skanaus!!!!







3 komentarai:

  1. Gintare, išbandžiau Jūsų receptą ir pyragas pavyko puikus. Tiesa, mano varškė buvo liesesnė, tai gavosi šiek tiek sausesnis, bet ačiū Jums už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepu Naujiesiems metams paminėti. Jau vėsta, bet kvapas ir vaizdas puikus.Dėkui už šaunų receptą

    AtsakytiPanaikinti