2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Tobulas varškės pyragas.. tikrai TOBULAS

Šį pyragą kepu jau seniai, visų išragautas ir labai išgirtas. Jis tikrai pats tobuliausias varškės pyragas iš visų :)
Todėl negaliu neįdėti jį receptui. Šį kartą kepiau jį dovanų Giedrutei :)
Beje, jis kaip tik tinka vėstantiems vakarams...
ums reikės: 2 vnt kiaušinių 1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi) 250 gr cukraus 0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų 3 šaukštai grietinė arba jogurtas 50 gr kakavos 250 gr miltų 200 gr sviesto 1 šaukštelis vanilinio cukraus 400 gr varškės (pertrintos) Paruošimas: Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :)
Visą straipsnį galite rasti http://www.balsas.lt/naujiena/511834/tobulas-varskes-pyragas/rubrika:naujienos-gyvenimas-receptai

Reikės 

2 kiaušinių
1 indelio kondensuoto pieno
400 g varškės (super tinka ir optima linija)

250 g cukraus
Saujos lazdyno riešutų
3 valg.š. grietinės
50 g kakavos
250 g miltų
200 g sviesto
1 arb.š. vanilinio cukraus


Orkaitę įkaitinam iki 180 C. Miltus, sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, kakavą ir grietinę sudėti į komabainą ir pulso rėžimu maišyti, kol susidarys trupiniai. Aš tai darau rankomis. Pirštais viską trupinu, kol susidaro trupiniai (tik nemaišykite per ilgai). 
Šiaip kartą tai darė vyras ir suminkė man tešlą į vieną gabalą :) Tada aš jį įmečiau į kamerą kažkur pusvalandžiui ir tarkavau burokine tarka. Tad jei kartais suminkysite, o ne sutrupinsite tešlą, tai nieko tokio :)
Pasiruošiame 24 cm formą. Dugną išklojam sviestiniu popieriumi, šonus patepame sviestu.
Maždaug 2 stiklines trupinių atsidedam į šalį, kitus suberiame į formą ir šiek tiek paspaudžiam. Kišam pagrindą į orkaitę ir kepam apie 15 min.
Kol kepa pagrindas, pasiruošiam varškės masę. Varškę ištrinam su kondensuotu pienu ir kiaušiniais (aš tai darau blenderiu). 

Varškę užpilam ant apkepto pagrindo ir kišam į orkaitę 5-7 min. (Kai turiu migdolų drožlių, būtinai ant pagrindo jų užbarstau)
Likusius trupinius sumaišome su kapotais riešutais ir užberiame ant varškės. Kepam dar apie 30 min. 
Paliekame atvėsti (žiemą labai tinka išnešti į balkoną), nes šaltas jis daug gardesnis :)
Šaltinis: http://www.balsas.lt/naujiena/511834/tobulas-varskes-pyragas/rubrika:naujienos-gyvenimas-receptai

rkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :)
Visą straipsnį galite rasti http://www.balsas.lt/naujiena/511834/tobulas-varskes-pyragas/rubrika:naujienos-gyvenimas-receptai
ums reikės: 2 vnt kiaušinių 1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi) 250 gr cukraus 0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų 3 šaukštai grietinė arba jogurtas 50 gr kakavos 250 gr miltų 200 gr sviesto 1 šaukštelis vanilinio cukraus 400 gr varškės (pertrintos) Paruošimas: Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :)
13Visą straipsnį galite rasti http://www.balsas.lt/naujiena/511834/tobulas-varskes-pyragas/rubrika:naujienos-gyvenimas-receptai
ms reikės: 2 vnt kiaušinių 1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi) 250 gr cukraus 0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų 3 šaukštai grietinė arba jogurtas 50 gr kakavos 250 gr miltų 200 gr sviesto 1 šaukštelis vanilinio cukraus 400 gr varškės (pertrintos) Paruošimas: Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :)
Visą straipsnį galite rasti http://www.balsas.lt/naujiena/511834/tobulas-varskes-pyragas/rubrika:naujienos-gyvenimas-receptai
2 vnt kiaušinių 1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi) 250 gr cukraus 0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų 3 šaukštai grietinė arba jogurtas 50 gr kakavos 250 gr miltų 200 gr sviesto 1 šaukštelis vanilinio cukraus 400 gr varškės (pertrintos) Paruošimas: Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :)
Visą straipsnį galite rasti http://www.balsas.lt/naujiena/511834/tobulas-varskes-pyragas/rubrika:naujienos-gyvenimas-receptai

1 komentaras:

  1. Nuostabus pyragas, Gintare!!! Nesudetingas, skanuuuusssss (cia be zodziu isvis), o tinka ir siltas su ledais ir braskem, ir saltas su balinta arbata ir, esu isitikinusi, tiks puikiai ryt is ryto su kava, o sekmadieni - Botanikos sode piknike;) Aciu!

    AtsakytiPanaikinti